Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

20 februari 2012




Hier wonen de woorden
Willem M. ROGGEMAN


Op zaterdag 3 maart, om 15 u wordt de nieuwe dichtbundel Hier wonen de woorden van Willem M. Roggeman voorgesteld in Galerie Ludwig Trossaert (museumstraat 29 - Antwerpen).


Guy Van Hoof, auteur van o.a. het boek Gesprekken met Willem M. Roggeman - Een schilder met woorden zal samen met de dichter de nieuwe bundel bespreken. Tevens zal Willem Roggeman voorlezen uit zijn nieuwe werk.


Indien u voor deze presentatie zitplaatsen wenst, dient u deze vooraf te reserveren door een mail te sturen naar galerie.ludwig.trossaert@visiononart.be met opgave van het aantal personen. De deuren gaan open om 14u en uw plaatsen blijven gereserveerd tot 15u. Toegang is gratis en achteraf wordt u een drankje aangeboden.


Mocht u reeds gereserveerd hebben naar aanleiding van de uitnodiging voor de vernissage van Linda-Marie Pattyn, dan hoeft u deze niet te herhalen.

De dichter Willem M. Roggeman treedt in Vlaanderen slechts uiterst zelden in het openbaar op., maar hij geniet in het buitenland een grote faam. Bundels in vertaling verschenen in een twintigtal landen en hij wordt ook vaak gevraagd op internationale poëziefestivals. Zo was hij in 2010 op het festival van Tel Aviv, Israel, en in 2011 op het festival in Struga, Macedonië. In 2003 werd hij bekroond op het festival van Drusinskaja, Litouwen, voor het beste gedicht van het festival. En in Italië kreeg hij zelfs twee literaire prijzen, nl. in 1997 de prijs Riccardo Marchi in Livorno voor zijn bundel L’invenzione della tenerezza en in 2007 de Premio Tratti voor zijn bundel jazzgedichten Blue Notebook.


Ludwig Trossaert

Geen opmerkingen: