Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

23 november 2011


The Expressionist of Fashion Serge Strosberg


Uitnodiging op de vernissage van de tentoonstelling "The Expressionist of Fashion" op vrijdag 2 december van 19u tot 21u in GALERIE LUDWIG TROSSAERT, Museumstraat 29, Antwerpen. 


 De New Yorkse kunstenaar Serge Strosberg zal aanwezig zijn. De inleiding wordt gegeven door Ernest Van Buynder, gewezen voorzitter van de Raad van Bestuur van het MuHKA en huidig voorzitter van de "Vrienden van het MuHKA".


De tentoonstelling zelf loopt tot en met 23 december, van woensdag tot en met zaterdag van 14u tot 19u. Op zon- en feestdagen zijn we gesloten.


Ter gelegenheid van de nocturne op donderdag 8 december (van 19u tot 21u) is er een life gesprek in de galerie met Serge Strosberg. Hij wordt geïnterviewd door Ernst Löw en Tommy Van Gompel. Het gesprek wordt opgenomen door Sven Swerts en ondertussen zal Kung Fang schetsen maken van de sprekers. Ondertussen kan je meeluisteren of vrij rondlopen.


Het levendige werk van Serge Strosberg gaat over het hedendaags materialisme, narcisme, voyeurisme, imitatie en uniformiteit. In tegenstelling tot de modefotografen - een wereld die hij goed kent - die met airbrush en make-up schilderen om hun modellen te objectiveren; of de ontwerpers die alleen geïnteresseerd zijn in de jurken die de modellen dragen, geeft hij precies die modellen een uitdrukking. Hij verraadt de wereld waaruit ze komen door hun blik, hun houding, eerder dan hun kleren die de wereld onthullen waarin ze zijn terecht gekomen. De laatste tentoonstelling van dit jaar krijgt dus een heel eigentijdse dimensie.
U kan bladeren in het fotoboek van deze tentoonstelling op http://en.calameo.com/read/000062612a506b45165ad. 
Ludwig Trossaert

Geen opmerkingen: