Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

14 september 2011
UITNODIGING BUNDELVOORSTELLING
Ina Stabergh

Berthe Morisot: een vrouw, een mysterie

Over Berthe Morisot (Bourges, 1841 – Parijs, 1895), de vrouw tussen de impressionisten, is veel geschreven, maar gedichten over haar en haar werk ontbraken tot nu. In een ogenschijnlijk eenvoudige en filmische taal geeft Ina Stabergh met deze bundel het leven van deze mysterieuze figuur gestalte.
Berthe Morisot: een vrouw, een mysterie is een poëtische evocatie van Morisot’s leven en werk waarbij elk gedicht een verhaal op zich vormt. Deze gedichten zijn zorgvuldig geslepen diamanten waarbij de facetten deeltjes zijn van het grote verhaal.
Morisot wist zich met haar schilderijen een weg te banen in een mannenbastion. Na haar dood nam haar roem sterk toe, mede doordat ze werd ‘ontdekt’ door feministen. Haar werk is voor Stabergh een inspiratiebron geweest om met een descriptieve kracht de poëzie te schrijven die haar zo goed ligt: sober, universeel en met een licht sensuele ondertoon.

Auteur: Ina Stabergh | Genre: Poezie | 68 pagina’s | isbn: 9789078905394 | € 12,50

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van deze dichtbundel op:
zondag 25 sep 2011
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: Cultureel Centrum De Maere, Vivaldizaal
Adres: Leuvensesteenweg 187, 3390 Tielt-Winge, België
Met medewerking van:
Frida Alaerts, Patricia Brams, Anne Brems, Marleen Geluykens, Nancy Keulemans, Marja Nuyts, Annemie Op de Beeck, Lieve Stas en Hilde Van der Heyden.
Zij stellen schilderijen tentoon die zij op verzoek van Ina maakten bij gedichten uit de bundel.
Muzikale intermezzo’s door SHARDA: Griet Vermeiren en Erwin Van Gorp

Geen opmerkingen: