Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

21 september 2011


Uitgeverij P en de internetoplichter

"Bizar verhaal in Boekblad. Leo Peeraer excuseert er zich voor de problemen rond de site van zijn poëzieuitgeverij P. Blijkt dat die al een tijdje niet meer werkt én dat hij wordt afgeperst. Voor 1000 euro zou de site opnieuw operationeel worden, aldus een internetoplichter. Leo Peeraer neemt in het Vlaamse uitgeverswereldje een heel eigen plaats in. Met zijn eenmansuitgeverij brengt hij jaarlijks een twintigtal poëzieuitgaven die in geen enkel andere uitgeverij meer mogelijk zijn. Hij runt zijn zaak met veel idealisme en met één voltijdse medewerker."

Geen opmerkingen: