Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

17 augustus 2011


Nieuwe gedichtenbundel (groepsbundel: dichters uit Nederland en Vlaanderen)
Eerbetoon aan de Vlaamse kunstschilder en graficus Willie Cools
(1931-2011)

Een veld van verwilderde rozen

Redactie: dichter, essayist en criticus Guy van Hoof (Antwerpen), in samenwerking met Demer Uitgeverij
De bundel verschijnt in de tweede helft van november 2011.
Willie Cools werkte eerder mee aan de groepsuitgaven 6 dichters/kunstenaars Van binnenuit verlicht (2010) en Illuminated from within (2011) - vertalingen John Irons uitgegeven door Demer Uitgeverij/Demer Press.
Deze dichters schreven een gedicht geïnspireerd over zijn werk:

Richard Foqué, Theo Slachmuylders, Suzanne Binnemans, Thierry Deleu, Guy van Hoof, Nicole Van Overstraeten, Roger Nupie, Lief Vleugels, Tony Rombouts, Erwin Steyaert, Rose Vandewalle, Rik Wouters, Hannie Rouweler, Frank Decerf, VPM bio, Paul Cardon, Begga Mariën, Ulrich Bouchard, Joris Iven, Marije Kos, Ferre Denis en Guy Commerman.



€15.00

NAWOORD: GUY VAN HOOF.

“Willie Cools schildert uitbundige taferelen op grote bladen papier in een al even uitbundig coloriet van rood en geel en groen met witte sluiers van achtergrond of overlapping. Meestal beeldt hij personages uit, vrouwelijke bij voorkeur met een heerlijk onbevangen lichaam dat weliswaar minder aan de werkelijkheid dan aan een dominerende gedachte beantwoordt. Er treden inderdaad vervormingen op die duidelijk refereren naar een persoonlijke benadering van de thematiek of van de sfeer. Die vervormingen zijn echter ook de functie van het ritme van de aanwezigheden. De kunstenaar gaat vrij ver op dat vlak en toch slaagt hij er wonderwel in een intern evenwicht te bewaren, een vormelijke elegantie in stand te houden.
Zijn figuren voeren vaak een vreemde dans uit; zij bezitten bijwijlen iets animaals. Hun gestalte is duidelijk meer ideëel dan realistisch hoewel het oog best kan genieten van hun zinnelijke vormentaal. Ritme en gestalte hebben iets onwezenlijks dat tevens sublimerend overkomt.” (Hugo Brutin)
gebonden uitgave (56 blz).
Crèmekleurig papier.
De bundel is vooraf te bestellen voor € 17 (incl. verzendkosten binnen België en Nederland).


Hannie Rouweler,
Demer Uitgeverij


Geen opmerkingen: