Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

1 juni 2010

Hotelschool Ter Duinen Koksijde valt opnieuw in de prijzen!

Driemaal Raf Sonneville, directeur

De hotelschool Ter Duinen werd tot Unizo-laureaat 2010 gekroond voor het educatieve project "De culinaire ronde van Vlaanderen: 33 jonge chefs herontdekken Vlaanderen".


De leerlingen van het zesde jaar hotel en restaurant sloten hun opleiding af met een groot gastronomisch banket met "vergeten streekproducten". Ze kookten niet alleen, ze organiseerden het banket ook vlekkeloos. Samen met Poverello schotelden ze nadien de minderbedeelden een heerlijk eetfestijn voor.

De leerlingen ontvingen om diezelfde reden ook de Flanders DC-creativiteitsprijs.
De prijzen werden uitgereikt door minister van Onderwijs Pascal Smet en Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt.

(Uit "Het Nieuwsblad" van dinsdag 1 juni 2010)

Geen opmerkingen: