Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

28 februari 2010

Ook bij ons van toepassing?

Beste dichter,


Afgelopen zaterdag publiceerde Ingmar Heytze onderstaand gedicht in het AD/Utrechts Nieuwsblad. Op www.ingmarheytze.nl is meer over dit gedicht en de reactie van Ad Verdonk (de broer van Rita) te lezen.

Er zijn vast meer dichters die een gedicht schreven of gaan schrijven over de opkomst van de populistische partijen en de komende gemeenteraads- en landelijke verkiezingen. Misschien ook een Tegenstemwijzer.

Als dat zo is, dan zou ik graag het gedicht willen ontvangen om op mijn weblog http://henkvanzuiden.web-log.nl te plaatsen.

Misschien wordt het een reeks…

Vergeef me wanneer je dit bericht liever niet had ontvangen. Anderzijds, mocht je dit bericht willen doorsturen naar collegadichters, graag!

Met hartelijke groet,

Henk van Zuiden

Tegenstemwijzer


Stem wie je wilt. Op de lieve mevrouw
van de overkant, de jongen met de groene
baard, het lekkerste hapje uit de krant,
de salonsocialist, het sprekende weekdier,
het grijze toppunt van onkreukbaarheid.

Stem een regent of opponent of dilettant,
alles is goed, behalve Trots en Vrij – laat
Vreeswijk liggen waar het hoort, ver onder
ons niveau. Geef angst en haat geen stem.
Wees trots op de stad, niet op Nederland.

© Ingmar Heytze

AD / Utrechts Nieuwsblad, 20 februari 2010

Geen opmerkingen: