Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

12 februari 2009

Tot de beste auteurs in Vlaanderen!



"Ze behoort tot de beste auteurs van Vlaanderen."


B E R I C H T A A N O N Z E V L A A M S E R E L A T I E S


Aanstaande dinsdag 17 februari wordt Suzanne Binnemans geïnterviewd in het boekenprogramma Bladwijzer op de Vlaamse televisiezender RTV naar aanleiding van haar eind vorig jaar verschenen roman Prooi.



Lees ook de zojuist gepubliceerde (uitgebreide) recensie op http://www.literatuurplein.nl/recensie.jsp?recensieId=90 onder de titel Het geheim van Lier.


"Sinds jaar en dag blijkt België een broedplaats voor werkelijk originele schrijvers. Hugo Claus, Tom Lanoye, Dimitri Verhulst en Edwin Mortier, het zijn klinkende namen die niet alleen de Vlaamse canon bepalen, maar ook die van de Nederlandstalige literatuur. Hun taalgebruik en de stijl die ze hanteren is typerend en uniek. Onder de rook van Antwerpen, in de stad Lier, schrijft Suzanne Binnemans aan een gestaag groeiend oeuvre. Met haar nieuwe roman Prooi bewijst ze tot de beste auteurs van Vlaanderen te horen. (...) Met de ware hand van de meester beschrijft Suzanne Binnemans de denkwereld van een man die al met een been in het graf staat en toch nog zijn sporen wil nalaten. Juist die krampachtigheid van hem, naast die meedogenloze houding naar zijn ‘prooi’ Eva toe, maakt het lezen van deze roman tot een belevenis. De lezer wordt steeds weer gedwongen tot een nieuw standpunt. Net als het verhaal is ook de taal nietsontziend. In glashelder proza wordt alles gezegd en alles beschreven. Ook dat wat wij normaliter alleen denken. Suzanne Binnemans bewijst met deze roman een auteur van internationale allure te zijn. Je zou haast zeggen: te groot voor Lier."
Ezra de Haan voor literatuurplein.nl, 9 februari 2009

Suzanne Binnemans
Prooi Roman
Ingenaaid, 128 blz. ISBN 978-906265-626-4
€ 14,50

Geen opmerkingen: