Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

3 september 2008

Hallo... nee, dit wordt geen tweede "Goedele", maar een uitnodiging!

In mijn nieuwe boek draait alles om een (naakt)schilderij dat ook echt bestaat en als cover wordt gebruikt. Het is bijna griezelig hoe kunstschilder Johannes Vlerick mijn fantasie heeft aangevoeld. De vrouw die hij op doek heeft gezet, drukt exact het complexe karakter van het hoofdpersonage uit.
Voor alle duidelijkheid: hoewel het om een lerares Nederlands gaat die een poëzievoorstelling organiseert, beklemtoon ik wel dat: "Alle feiten, voorvallen en personages in dit boek fictief zijn en elke gelijkenis met de werkelijkheid puur toeval is!"

Met heel veel genoegen nodigt uitgeverij "Het Moment bvba" je uit op de voorstelling van mijn boek Milde Waanzin.
Daar zal tevens het schilderij van Johannes Vlerick worden onthuld door de Schepen van Cultuur, mevrouw Herlinde Trenson.

Graag verwelkom ik jou en je partner (en andere boekenliefhebbers) op:

zaterdag 20 september om 15.00u
in café ‘De Litanie’
(een belangrijke locatie uit het verhaal draagt louter toevallig dezelfde naam!)

De Plaats
Knesselare

Tot dan,
Katrien Ryserhove
09/372.05.88

Geen opmerkingen: