Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

10 april 2008

7 Koerdische auteurs!

De literaire vereniging "Het beschrijf" en het "Koerdisch Instituut Brussel" nodigen u van harte uit om kennis te maken met zeven Koerdische auteurs uit verschillende windstreken,
in Passa Porta, op vrijdag 18 april om 20 uur.

Wat is Koerdische Literatuur? De schrijvers praten over de grenzen van de Koerdische letteren en lezen voor uit hun werk. Erwin Jans praat met Sahînê Bekirê Soreklî, Helim Yusiv, Konê Resh en Hêvi Berwari over het emancipatieproces van de Koerdische literatuur. Ibrahim Selman, Hasan Kaya en Ferhad Pirbal lezen voor uit hun werk.
Muzikanten Dilovan & Hekim zorgen voor muzikale intermezzo’s.

Diezelfde avond wordt het themanummer van het literaire tijdschrift "Deus ex Machina" over de Koerdische letteren voorgesteld.

Na afloop bieden we u een feestelijke receptie aan, in Koerdische traditie, met muziek en specialiteiten.

Op zaterdag 19 april om 20u presenteren de auteurs een brief aan Europa uit Koerdistan, die ze samen schreven. Deze brief vormt het uitgangspunt van een gespreksavond over de rol die de EU kan spelen in de Koerdische kwestie. Dirk Tieleman leidt het gesprek tussen Ibrahim Selman, Hasan Kaya en Ferhad Pirbal in goede banen.
Gedichten en kortverhalen van Sahînê Bekirê Soreklî, Konê Resh, Hêlim Yûsiv en Hêvi Berwari illustreren het thema. Met muzikale adempauzes van muzikanten Dilovan & Hekim.

Passa Porta, Internationaal Literatuurhuis, Dansaertstraat 46, 1000 Brussel
Simultaanvertaling naar het Nederlands en het Frans is voorzien.

Wij hopen u te kunnen verwelkomen bij deze bijzondere ontmoetingen.

Met vriendelijke groet,

Sigrid Bousset
Derwich Ferho

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor donderdag 17 april : fax 02 217 26 08 of info@beschrijf.be

Geen opmerkingen: