Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

23 januari 2008

Magisch alfabet

Thierry Deleu
MAGISCH ALFABET

onverdeeld succes: aan derde druk toe!


Magisch alfabet bundelt 87 gedichten
met kunstfoto’s van Henk Deleu

EEN SPECIALE UITGAVE VAN RAZOR’S EDGE EDITIONS
ONDER AUSPICIËN VAN “THE ORDER OF THE RAZORBLADES”


Wie zijn wij?

Oostduinkerkenaar/oud-Harelbekenaar Thierry Deleu
is eredirecteur secundair onderwijs (Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs in Tielt) en gewezen kabinetsattaché van Vlaams minister van Onderwijs Luc Van den Bossche en Eddy Baldewijns (1995-1999).
Hij publiceerde gedichtenbundels, bloemlezingen, romans, essays, biografieën.
In voorbereiding:
Schoon volk in de hemel
een essay over de wetenschap van het spirituele
De doden zwijgen niet
een politieroman
Meeuwen in bloot onderlijf
gedichten

Henk Deleu
persfotograaf
opleiding: plastische kunsten
Exposeerde in binnen- en buitenland schilderijen en tekeningen.
Hij tekent cartoons voor kranten en tijdschriften onder het pseudoniem HD.
Over de poëzie van Thierry Deleu:
Ook met deze nieuwe gedichtenbundel behoort dichter-romancier-essayist Thierry Deleu tot de dichters die trouw zijn gebleven aan de neo-experimentele en neoromantische poëzie van de jaren ’60-‘70 en ’80-’90.
Invloeden? De Vijftigers, maar ook de Vijfenvijftigers, hebben hun stempel gedrukt op zijn poëzie en op die van zijn generatiegenoten, zij die geboren zijn tijdens de oorlog, laat ons zeggen tussen 1940 en 1950. Zij kozen resoluut voor het woordexperiment, voor de autonomie van de poëzie boven een direct engagement.
Thierry Deleu vormt een schakel tussen de nieuwe tijd en de verleden tijd. Hij gaat op zoek naar zijn eigen identiteit, rond thema’s zoals liefde en eenzaamheid. Sommige gedichten vertonen een neiging tot introspectie, tot nadenken over mens en wereld, andere zijn kosmisch gericht, zijn tragisch-visionair.

Praktische informatie:
© Razor’s Edge Editions en Thierry Deleu
Uitgave Razor’s Edge Editions
Druk NetCopX Menen
140 blz.
Biotop 90 gr.
Gelijmd

Prijs: 15 €
Over te schrijven op 000-0900214-54 van Thierry Deleu,
8670 Oostduinkerke
.

Geen opmerkingen: