Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

3 september 2007

LEESTAFEL waar dichters en schrijvers welkom zijn!

Welkom bij Leestafel
Lees je graag en wil je je mening delen met anderen, dan ben je hier aan het goede adres. Op deze (niet commerciële) site is veel informatie te vinden over schrijvers, boeken, poëzie, taal, enz.

Wie zijn wij?
We zijn een enthousiaste groep lezers die met een klein groepje op 21 april 2004 gestart zijn met deze site. Inmiddels is de site uitgegroeid tot wat het nu is met ca. 500-600 bezoekers per dag. We plaatsen verslagen van de door ons gelezen boeken en bespreken dit op het forum.Verder lezen we elke maand gezamenlijk een boek. Deze wordt door de leden uitgekozen en we discussiëren er uitgebreid op het forum .
Ook kiezen we elke maand een thema. Dat houdt in dat iedere dag, een maand lang, een boek geplaatst wordt dat betrekking heeft op het thema. Tevens bespreken we poëzie en proberen schoolkinderen (en volwassenen) te helpen gedichten te begrijpen.
Onze poëzieafdeling ontwikkelde zich langzamerhand tot iets waar we trots op mogen zijn. Veel dichters gaven Leestafel toestemming om hun gedichten te plaatsen en te bespreken.
En zo gebeurt er nog veel meer.
Onze doelstelling is: in gewone taal mensen kennis te laten maken met literatuur en poëzie zodat zij kunnen zien dat literatuur en poëzie niet moeilijk of loodzwaar hoeft te zijn. We proberen een zo goed en informatief mogelijke site te maken waarop voor elk wat wils te vinden is.
Onze speciale aandacht gaat uit naar debutanten en de auteurs die minder bekend zijn (maar toch prachtige boeken schrijven).
Kijk eens rond en heb je vragen, ideeën, suggesties enz. neem dan contact met mij op.
Wil je mee discussiëren over een boek of poëzie? Ga dan naar het forum en schrijf je gratis in.

Groetjes,
Dettie
Neem contact op, klik hier!

Geen opmerkingen: