Eindredactie: Thierry Deleu
Redactie: Eddy Bonte, Hugo Brutin, Georges de Courmayeur, Francis Cromphout, Jenny Dejager, Peter Deleu, Marleen De Smet, Joris Dewolf, Fernand Florizoone, Guy van Hoof, Joris Iven, Paul van Leeuwenkamp, Monika Macken, Ruud Poppelaars, Hannie Rouweler, Inge de Schuyter, Inge Vancauwenberghe, Jan Van Loy, Dirk Vekemans

Stichtingsdatum: 1 februari 2007


"VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT!"

"Niet-gesubsidieerde auteurs" met soms "grote(ere) kwaliteiten" komen in het literair landschap te weinig aan bod of worden er niet aangezien als volwaardige spelers. Daar zij geen of weinig aandacht krijgen van critici, recensenten en andere scribenten, komen zij ook niet in the picture bij de bibliothecarissen. De Overheid sluit deze auteurs systematisch uit van subsidiëring, aanmoediging en werkbeurzen, omdat zij (nog) niet uitgaven (uitgeven) bij een "grote" uitgeverij, als zodanig erkend.

3 juli 2007

Rik Dereeper, stadsdichter van Kortrijk

Rik Dereeper, stadsdichter!

De eerste stadsdichter van Kortrijk is Rik Dereeper uit Kortrijk-Rollegem. Rik nam een beslissende voorsprong in de laatste uren en haalde een stemmenaantal van 425. Janne Decat krijgt zilver met 358 stemmen en Thierry Deleu brons met 178 stemmen.

De Geletterde Mens wenst Rik hierbij hartelijk te proficiateren en verwachten zijn winnend gedicht.

In de nacht van Kortrijk Congé (14-15 juli) leest Rik voor in het Begijnhofpark. Daar wordt hij gehuldigd door Wim Opbrouck.

Rik mag zich aan een stadsopdracht verwachten in het project "Buda Kunstencentrum".
Het Kortrijks Handelsblad (Mieke Verhelle) is bereid tot een gezellig diepte-interview.

Geen opmerkingen: